15 квітня 2016 р.

З любов’ю в серці до рідного краю

     Під такою назвою 15 квітня в читальному залі центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС відбулося краєзнавче свято. 
    На святі були присутні Барлет Любов Василівна – керуюча справами Добропільської районної ради, Марченко Любов Олександрівна – голова громадської організації «Добре поле». 
    Наш район багатий талановитими працьовитими людьми, треба їх тільки помічати та відкривати для себе, саме цьому і був присвячений захід.
   На святі в номінації «Громадська діяльність» вшанували тих, хто щоденно робить життя громади цікавішим і змістовнішим, заявив про себе добрими справами, є прикладом для мешканців села. Серед них – Криворучко В.П., який 6 років був головою первинної ветеранської організації села Мирне (Леніна), тричі депутатом Шилівської сільської ради. Він продовжує цікавитися життям села, є активним учасником багатьох заходів.
    Смучок П.М. з села Новоукраїнка вміє самостійно вирішувати питання місцевого значення. За його ініціативою було відновлено електропостачання в бібліотеці, покращений стан дороги в селі та інше. На сьогоднішній день він є депутатом Святогорівської селищної ради. 
  Стоноженко Л.Г. з села Ганнівка 28 років пропрацювали на посаді секретаря Ганнівської сільської ради. Обирається депутатом сільської ради з 1987 року і по теперішній час, що свідчить про велику довіру та повагу жителів села.
  В номінації «Сузір’я талантів» були вшановані народні умільці. Васьковська Ірина – чудова вишивальниця, робить в’язані іграшки, прикраси з бісеру. Славиться картинами з бісеру Штець Анна. Кузьміна Катерина займається плетінням з паперових трубочок: вази, шкатулки, корзинки. У Яртемик Людмили гарні неповторні ляльки з природних матеріалів. Ляльки і тварини в стилі Тільда створює Іваник Наїля. Блашніков Сергій освоїв ремесло коваля, виготовляє ковані рамки для вишитих картин своєї дружини Блашнікової Олени, яка є знатною вишивальницею. Вишиті на її картинах квіти, тварини – ніби живі.
    В номінації «Гармонія вірша» обрано Бровді Наталю, яка є прикладом людяності, чуйності, оптимізму. Вона пише вірші і це допомагає їй долати всі негаразди.
    Напередодні свята в читальному залі організована надзвичайно різноманітна і цікава виставка виробів народних майстрів, які приймали участь у заході.
Завершилося свято традиційно врученням подяк і подарунків, які придбані за рахунок спонсорської допомоги Пр АТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ткач І.В.) та ГО «Добре поле» (голова Марченко Л.О.).
    Добропільська земля завжди дає творчу наснагу тим, хто її прагне. Саме наша мала Батьківщина не дає нам обідніти духовно, не втратити своє національне «Я».