5 квітня 2018 р.

Конкурс «Найкращий читач року»

   4 квітня в центральній бібліотеці відбувся районний конкурс дитячого читання «Найкращий читач року», який проходить в рамках щорічного Тижня дитячого читання. 
  Цього року конкурс був  присвячений українській поезії і учасники декламували  свої улюблені вірші, розповідали про їх авторів, свої враження від прочитаного. 


   Програма конкурсу виявилась надзвичайно цікавою та різноманітною –звучали вірші про рідну мову, любов до України, лунали поетичні рядки Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри, Ліни Костенко, Дмитра Павличко. Адже недарма кажуть, що Поезія – це одна із тих небагатьох речей, які здатні змінювати світ на краще.
   Кожен виступ дітей супроводжувався представленням бібліотекарів, які розповідали про своїх читачів, їх інтереси, уподобання і захоплення. 
 Окрім читання, майже всі учасники займаються творчістю, з їх робіт була організована виставка «Творчість юних фантазерів», на якій були представлені роботи з квілінгу, плетіння з бісеру, орігамі, вишивки. Грицак Анастасія з (с. Вірівка)  та  Максименко Яна (с. Золотий Колодязь) потішили всіх учасників та глядачів вокальними номерами.
   Переможцем конкурсу стала  Максименко Яна (с. Золотий Колодязь)    яка продемонстрували ретельну підготовку і творчий підхід до свого  виступу.
   Свою любов до поетичного слова, обізнаність з найкращими перлинами української поезії та майстерність виконання показали Пилипенко Євгенія (с. Новоукраїнка), Гайдоба Ніна (с. Шилівка), Хрикіна Наталя (с. Святогорівка), Мальцева Інна (с. Новофедорівка), Чеботарьова Дар’я (с. Нововодяне), Барташевич Людмила (с. Мирне), Шматько Діана (с. Завидокудашево), Янцена Євгенія (с. Добропілля), Грицак Анастасія (с. Вірівка).
   Привітали учасників конкурсу голова Добропільської районної громадської організації «Добре поле» - Марченко Л.О.та директор ЦБС Чикар С.В.
  Всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та призами, придбаними за рахунок благодійних коштів ПрАТ "Глини Донбасу" (генеральний директор Ткач І.В.), згідно соціальному контракту цього підприємства з райдержадміністрацією та районною радою.
   Хочеться подякувати усім конкурсантам за знання, любов до поетичного слова, а сільським бібліотекарям за допомогу і підтримку своїх читачів.