2 квітня 2018 р.

Прапороносець величі людських почуттів

       3 квітня 2018 року  в Україні відзначається 100-літній ювілей видатного письменника і громадського діяча, класика сучасної української літератури Олеся Терентійовича Гончара.


   Шанувальникам творчості письменника добре знані його художні   твори - від прославлених "Прапороносців" до книги - спогаду "Далекі вогнища". Відома і його багатогранна злободенна публіцистика, яка   ввібрала в себе думки про українське духовне відродження, про видатні постаті нашої культури, про все, що хвилювало, тривожило його.
     Твори О. Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова.
    З нагоди ювілею письменника в бібліотеках району організовано заходи: виставка - портрет «Духовний лідер нації» (Центральна бібліотека, Вірівська бібліотека), календарні виставки «Олесь Гончар – письменник, воїн, громадянин» (сільські бібліотеки), літературна замальовка «Собор української душі» (Святогорівська бібліотека), літературний портрет «Боротьба і віра» (Шилівська бібліотека),  літературний портрет «Будівничий Соборів наших душ» (Завидокудашевська бібліотека). 
   Олеся Гончара по праву назвали великим Українцем, совістю нації, подвижником її духовного відродження.