6 травня 2015 р.

До 70-річчя Великої Перемоги

     Однією з скорботних подій 20 століття та найболючіших ран людства була Друга світова війна. Цього року Україна і весь світ, відзначає ювілейне 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річницю завершення Другої світової війни. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій війні 1939 – 1945 рр. Пам’ятати і гідно вшановувати подвиг нашого народу, його визначний внесок в Перемогу – є головним завданням сучасного покоління.
    З нагоди 70-річчя Великої Перемоги, в бібліотеках району оформлено книжкові виставки «У слові і пісні оживе безсмертна слава Перемоги» (Ганнівська бібліотека), «Тільки пам’ять не сивіє» (Новоторецька бібліотека), «Немеркнуче світло Великого Подвигу» (Золотоколодязька бібліотека), виставки-реквієм «Тих днів не змовкне слава» (Завидокудашевська бібліотека), «Безсмертна велич Перемоги» (центральна бібліотека), виставку-композицію «Слава велична, пам’ять невмируща» (Шевченківська бібліотека),викладки і перегляди літератури.
     Традиційно в бібліотеках відбудуться масові заходи, які організуються спільно з сільськими Будинками культури, навчальними закладами: вечір-спогад «Подвиг, що залишився в віках» (Святогорівська бібліотека), «Війна у пам’яті – біль у серці» (Шевченківська бібліотека), вечір-спомин «У війни не жіноче обличчя» (Шилівська бібліотека), історико-краєзнавча година «З пам’яттю у серці» (Світлівська бібліотека), літературна година «Гортаючи сторінки минулого» (Нововодянська бібліотека), історична година «Ми подвиг пам’ятаємо» (Добропільська бібліотека), усний журнал «Літопис мужності і слави» (Вірівська бібліотека) та інші заходи.
З нагоди відзначення 70-річчя Великої Перемоги, сільські бібліотеки району долучились до обласної акції «Синий платочек», яка має на меті збереження історичної пам’яті,вшанування ветеранів та виховання у підлітків і молоді громадсько-патріотичних цінностей. В Святогорівській бібліотеці проводиться акція «Прочитай книгу про війну», в ході якої оформлено тематичну виставку з однойменною назвою, де представлено кращі прозові і поетичні твори про Другу світову війну вітчизняних і зарубіжних авторів.
    Давно відлунала війна, поряд з нами вже немає багатьох свідків тих подій. Але залишилась людська пам’ять і наш обов’язок зберегти цю пам’ять, для себе і нащадків.