7 травня 2015 р.

День матері


     З незапам’ятних  часів в Україні існувала традиція шанувати матір, як хранительку родини, домівки. В сучасній Україні Указом Президента від 1999 року, встановлено офіційне свято – День Матері, який святкують у другу неділю травня.
     До цієї дати в бібліотеках району організовано низку заходів. Оформлено: книжкові виставки «Найрідніша людина у світі» (Нововодянська бібліотека), «Мамо, вічна і кохана» (Никанорівська бібліотека), «Материнська свята доброта» (Святогорівська бібліотека), в інших бібліотеках перегляди літератури, книжкові полиці.
     Серед масових заходів пройдуть: літературна година «Низько вклонюся тобі, матуся» (Добропільська бібліотека), літературно-музична композиція «Матусю моя дорогенька, це свято дарую тобі» (Завидокудашевська бібліотека), година спілкування «Мати – символ добра на землі» (Шевченківська бібліотека), бесіда «Я берегтиму тебе, мамо!» (Золотоколодязька бібліотека).
     Цікаві заходи підготували бібліотекарі з учасниками клубів за інтересами в Святогорівці. В рамках клубу за інтересами «Криниця» пройде народознавчий урок «Рушники, рушники – то моєї матусі роки», до якого оформлено однойменну виставку-експозицію з виробами сільських майстринь вишивки.
     В Ленінському в цей день працівники бібліотеки і клубу разом з учасниками дитячого клубу за інтересами «Росяна краплинка», здійснюють візити ввічливості до одиноких стареньких жінок з поздоровленнями, квітами та подарунками, виготовленими своїми руками.
     Для кожної людини День Матері має особливе значення, адже саме сьогодні можна сказати найважливіші слова своїм матерям, чия безмежна любов супроводжує нас протягом усього життя.