28 серпня 2020 р.

Українці - нація героїв


     29 серпня, українці офіційно відзначатимуть День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Указ про затвердження пам’ятного дня підписав президент України Володимир Зеленський 24 серпня 2019 року.  


       Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Саме у цей час поспіли соняшники, але збирати їх було неможливо, в цих полях тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому соняшник - символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.
     З нагоди цієї пам’ятної дати в бібліотеках району організовано заходи: виставка-пам’ять «Українці – нація героїв» (Центральна бібліотека), тематичний перегляд літератури «Вічна пам'ять і слава героям» (Криворізька, Нововодянська бібліотеки), інформаційні години «Герої не вмирають… Просто йдуть…» (Світлівська, Новодонбаська бібліотеки), майстер-класи в клубах дитячої творчості «Соняшник – символ пам’яті загиблих захисників» (Вірівська, Новофедорівська бібліотеки).