18 березня 2016 р.

Несподівана Емма Андієвська

   18 березня в читальному залі Центральної бібліотеки відбувся літературно-мистецький вернісаж «Слова і фарби панні Емми», присвячений 85-річчю від дня народження української письменниці, поетеси, художниці, нашої землячки Емми Андієвської.
   Народилася 19 березня 1931 року в м. Донецьк. Під час Великої Вітчизняної війни разом з родиною емігрувала на Захід. Сьогодні вона американська громадянка, мешканець німецького Мюнхена і справжня українка («Бувши весь час за межами України, я пишу тільки українською»). Емма Андієвська належить до найвідоміших діячів культури української діаспори. Є авторкою двадцяти чотирьох поетичних збірок, п'яти книжок короткої прози, трьох романів та понад  дев'яти тисяч картин. Філософські, духовні та містичні теми є головними у творчості авторки, яка працює у стилі сюрреалізму та гермитизму.
    У рамках заходу був проведений короткий огляд іі творчості, читалися вірші, присутні переглянули документальний фільм О. Демчука «Емма Андієвська: містерії в монологах» цей фільм належить до серії фільмів-спостережень про незвичайних людей, що живуть у різних країнах світу.
    В читальному залі експонується книжкова виставка «Емма Андієвська-відома і невідома».