9 березня 2016 р.

Шевченкові березини

    9 березня в Україні і за її межами традиційно відзначається день народження великої людини, легендарного поета і прозаїка, художника і громадського діячаТараса Григоровича Шевченка.
     В бібліотеках району з 3 по 9 березня відбулися щорічні Шеченкові березини, в програму яких входили: книжкові виставки «З ім’ям і словом Кобзаря» (центральна бібліотека), «Живий у правді віковій» (Святогорівська бібліотека), вистака-вшанування «Геній, якому судилася вічність!» (Шилівська бібліотека), виставка-портрет «Вдивляється Тарас у душу України» (Шевченківська бібліотека), перегляди літератури, тематичні викладки, літературна година «Шевченкове слово живе» (Світлівська бібліотека), поетичні читання «Відкриваємо Кобзаря разом» (Новоукраїнська бібліотека), літературно-музична композиція «Дзвенять Кобзареві струни» (Криворізька бібліотека). літературна вікторина «Знайомий і незнайомий Шевченко» (Золотоколодязька бібліотека), літературна вікторина «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став» (Завидокудашевська бібліотека), інформаційна бесіда «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь віки» (Добропільська бібліотека), вікторина «Знавці творів Т.Г. Шевченка» (Ганнівська бібліотека).
     Значення творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка для української культури важко переоцінити. Його "Кобзар" започаткував новий етап у розвитку української мови і літератури, а його живописна творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва. Слово Тараса Шевченка яскраво звучить на усіх мовах світу, а пам’ятники цій людині є у багатьох містах за кордоном.